Αχιλλέως 78, Π. Φάληρο | T.: 210 9881831

Γυμνάσιο

Όλα τα τμήματα

Το Γυμνάσιο είναι μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία  είναι πολλές οι βασικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί και που όταν δεν κατακτηθούν προκαλούν πολλά προβλήματα στη φοίτηση του Λυκείου !!!

Για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου, η «Αρωγή  Παιδείας» και πάλι πρωτοπορεί !!

Προσφέρουμε ένα πρόγραμμα καθημερινής, πενθήμερης, 2,5ωρης παραμονής στο εκπαιδευτήριο το οποίο συνδυάζει την μελέτη των σχολικών μαθημάτων με την φροντιστηριακή υποστήριξη.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (groups).

Διδάσκουν εξειδικευμένοι και έμπειροι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων, άνθρωποι με μεράκι για τη διδασκαλία και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά !!!

Tο πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών και των γονέων και η υλοποιείται με τον εξής τρόπο:

Τα παιδιά μελετούν όλα τα μαθήματα της επόμενης σχολικής ημέρας έχοντας επαγγελματική βοήθεια και στο χρόνο που απομένει κάνουν επαναλήψεις και έξτρα ασκήσεις σε κάποιο από τα βασικά μαθήματα (Μαθηματικά , Αρχαία , Φυσική , Νεοελληνική Γλώσσα) ή προετοιμάζονται για κάποιο προγραμματισμένο διαγώνισμα.

Έτσι έχουν τα εξής πλεονεκτήματα :

α) Με τη Μελέτη των σχολικών μαθημάτων «απαλλάσσονται» από το άγχος της μελέτης στο σπίτι και έχουν το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερο χρόνο για τις άλλες δραστηριότητές τους (ξένες γλώσσες, αθλητισμός κ.α.).

β) Με τη Φροντιστηριακή Υποστήριξη θεμελιώνουν σημαντικές γνώσεις στα βασικά μαθήματα που θα τις «βρουν μπροστά τους» στο Λύκειο και ταυτόχρονα προετοιμάζονται καλύτερα για τεστ και διαγωνίσματα καθώς και για τις Εξετάσεις του Ιουνίου. 

Οι γονείς παίρνουν από το εκπαιδευτήριο τα παιδιά τους διαβασμένα για την επόμενη μέρα του σχολείου και έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους , κάτι τόσο σημαντικό για τη «δύσκολη» εφηβική ηλικία !!!

Εκτός όμως από την καθημερινή μελέτη, η Αρωγή Παιδείας πρωτοπορεί διοργανώνοντας μία φορά κάθε μήνα Εργαστήρι Παραγωγής Λόγου με τη βοήθεια Φιλολόγων, ώστε οι μαθήτριες/μαθητές να εξασκηθούν περαιτέρω – με ευχάριστο τρόπο – σε ένα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της σχολικής τους ζωής αντικείμενο, στο οποίο συνήθως παρατηρούνται ιδιαίτερες δυσκολίες.

Για όσους μαθητές δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Μελέτης και Φροντιστηριακής Υποστήριξης, η Αρωγή Παιδείας προσφέρει ενισχυμένο Πρόγραμμα Φροντιστηριακών Μαθημάτων στα βασικά μαθήματα (Μαθηματικά, Αρχαία, Γλώσσα, Φυσική, Χημεία). Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και μεμονωμένα μαθήματα εκτός από το πλήρες πακέτο και φυσικά συμμετέχουν κανονικά στο Εργαστήρι Παραγωγής Λόγου.

Οι μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου γράφουν  διαγωνίσματα κάθε 15 ημέρες, στα βασικά μαθήματα με κυκλικό τρόπο. Έτσι, γράφουν περίπου 20 διαγωνίσματα κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και αυτό τους βοηθάει :

– στο να βελτιώνουν το γραπτό τους

– στο να συνηθίζουν τις γραπτές δοκιμασίες

– στο να ελαττώνεται το άγχος τους για τις εξετάσεις

Τα Σάββατα στα οποία δεν ακολουθεί διαγώνισμα, έρχονται στο χώρο του εκπαιδευτηρίου και συμμετέχουν σε Τάξεις Ενδυνάμωσης, στις οποίες λύνουν ασκήσεις και μελετούν με τη βοήθεια των καθηγητών.

Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους με 4 τρόπους :

1) Με τηλεφωνική επικοινωνία.

2) Με επίσκεψη στο εκπαιδευτήριο, κατόπιν ραντεβού.

3) Με επίσκεψη στο εκπαιδευτήριο στις 2 Ενημερώσεις Γονέων που προγραμματίζονται και διεξάγονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, για τις οποίες οι γονείς ενημερώνονται.

4) Με Μηνιαία Αναφορά Προόδου σε κάθε βασικό μάθημα, η οποία είτε αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail του γονιού, είτε παραδίδεται στον ίδιο κατά την επίσκεψή του στο εκπαιδευτήριο.

Τέλος, κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα εάν θέλουν να μελετούν στους χώρους του εκπαιδευτηρίου, όπου υπάρχουν βιβλία – βοηθήματα, οι κατάλληλες συνθήκες για μελέτη και βέβαια το πιο σημαντικό – η επιτόπου βοήθεια των καθηγητών !!!

Το εκπαιδευτήριο είναι ανοικτό :

τις καθημερινές από τις 10 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ.

τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Και όλα αυτά προσφέρονται στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς !!!!